Seyahat Öncesi Kaygı ile Nasıl Başa Çıkılır ?

Seyahat Öncesi Kaygı ile Nasıl Başa Çıkılır ?

Pek çok insan, ister ilk seyahatleri ister onuncu seyahatleri olsun, bir seyahatten önce seyahat öncesi kaygı yaşar. İster uçmaktan korkuyor olun, ister seyahatiniz için bavul hazırlama konusunda stresli hissedin, kaygınızı en aza indirmenin yolları vardır.

Seyahat etmek harika bir deneyim olsa da yolculuğu planlamak en deneyimli yolcunun bile midesine kramplar sokabilir.

İhtiyacın olan her şeyi paketledin mi? Havaalanına zamanında varabilecek misin? Siz yokken evde bir sorun çıkacak mı ? Liste bazen sonsuz gibi gelebilir ve bir seyahate giden yol, keyifli bir beklenti zamanından ziyade bazen stresli hale gelir.

Yolculuktan önce heyecanlı olmak yerine, endişeli hissetmeye aşinaysanız, yalnız değilsiniz. İşte seyahat öncesi kaygıyla başa çıkmak ve sinirlerinizi yatıştırmak için ipuçlarımız.

Seyahat Kaygısı Nedir?

Calm Clinic‘e göre, seyahat kaygısı çok yaygın ve karmaşık bir sorundur ve insanların bir seyahate hazırlanırken ve sonraki haftalarda seyahate hazırlanırken endişeli veya depresif hissetmelerine neden olur. Bazı insanlar, seyahate çıkarken kaygı olarak kendini gösteren, altta yatan bir seyahat korkusuna sahiptir.

Bazı gezginlerin strese neden olan uçma korkusu vardır, diğerleri diğerlerinden duydukları seyahat ‘korku’ hikayelerinden etkilenir ve bazı insanlar eşyalarını toplamak veya uçağı kaçırmak gibi şeyler hakkında endişelenir. Genel kaygı yaşıyorsanız, bu aynı zamanda seyahat öncesi kaygı yaşama şansınızı da artırabilir.

Seyahat kaygısının tek bir nedeni olması da olası değildir. Seyahat öncesi anksiyete belirtilerini fark ederek; sık nefes alma, huzursuzluk, mide bulantısı, kalp çarpıntısı, göğüs sıkışması veya aşırı korku ve endişe seyahat öncesi kaygısı olarak kabul edebilirsiniz.

Uçuş Korkusu en yaygın seyahat endişelerinden biridir.Pek çok insan, uçağa binmekten gerçekten korktukları için seyahat öncesi kaygı yaşarlar. Aslında, uzmanlara göre; “muhtemelen seyahat kaygısıyla ilgili bir numaralı sorun, uçma korkusudur.” Bu, kontrol eksikliğinden hava basıncı ve türbülansta değişikliklere kadar bir dizi faktörden kaynaklanmaktadır. Hepsi ekstra strese katkıda bulunabilir ve çoğu seyahat uçmayı içerdiğinden, bu korkuların seyahat öncesi endişenizi şiddetlendirir. Bu hisleri yaşayan tek insan siz değilsiniz.

Seyahat öncesi kaygıyla başa çıkmak için bazı ipuçları

1. Seyahat Kaygısının Kaynağını Belirleyin

Endişenize neyin neden olduğunu tam olarak belirleyerek, sorunu çözebilecek ve etkili başa çıkma yöntemlerini bulabilirsiniz. Stresli hissettiğiniz her şeyin bir listesini yazın. Uçma korkusu mu? Tek başınıza yurtdışına seyahat etmekten korkuyor musunuz? İlk seyahatiniz mi? Hastalanmaktan mı endişeleniyorsunuz?

Endişelerinizi öğrendikten sonra, onları çözebilirsiniz. Sağlığınız için endişeleniyorsanız, ayrılmadan önce bir pratisyen hekim veya eczacı ile konuşun. Para konusunda endişeleriniz varsa, başvurabileceğiniz ve doğru yolda olup olmadığınızı görebileceğiniz bir günlük bütçe oluşturun. Nedenleri kafanızda netleştirin ve ardından onları değerlendirin, bu da sonunda onları çözmeyi kolaylaştıracaktır.

2. Yolculuktan Önceki Süreçte Sağlığınıza İyi Bakın

Normalde kaygı yaşamasanız bile, yolculuğa çıkmadan önce biraz özşefkat, herhangi bir kaygı tetikleyicisinden kaçınmanın ve ayrılmadan önce kendinizi sakin ve toplanmış hissetmenin harika bir yoludur.

Egzersiz için zaman ayırın; Anksiyete ve depresyon da dahil olmak üzere sağlığımız için egzersizin faydaları belgelenmiştir; günde sadece bir saatlik egzersiz bile depresyon belirtilerini önleyebilir. Bu nedenle, seyahatinizden önceki haftalarda bacaklarınızı esnetmek ve kalp atış hızınızı artırmak için zaman ayırın. Sevdiklerinizle vakit geçirmek, sağlıklı yemek yemek, bolca uyumak, su içmek ve keyif aldığınız aktivitelere dalmak gibi.

Farkındalık ve meditasyon da kaygıyla başa çıkmanın harika yollarıdır, bu nedenle hiç meditasyon yapmayı denemediyseniz, seyahat öncesi başlamak için ideal bir zamandır. Headspace, indirebileceğiniz harika bir uygulamaya sahiptir ve yeni başlayanlar için mükemmeldir.

3. Uçuş Görevlileri İle Konuşun

Uçma korkusunun en yaygın fobilerden biri olduğunu unutmayın, bu nedenle havayolu personeli bu korkularla başa çıkmaya alışkındır. Rahatsız olduğunuzu uçuş görevlilerine bildirin ve arkadaşlarınız veya ailenizle seyahat ediyorsanız, onlara da bildirin. Bazen yardım edecek birinin orada olduğunu bilmek kaygı belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir.

4.Havaalanına Nasıl Ulaşacağınızı Önceden Belirleyin

Havaalanına nasıl gideceğinize dair bir planınızın olmaması, stres seviyenizi arttırır. Bu yüzden önceden zihninizi rahatlatmanın bir yolunu bulun. Bir havaalanı transferi için önceden rezervasyon yaptırmak, sürücünüzün önceden kararlaştırılan bir zamanda varacağı ve sizi önceden ödenmiş bir ücret karşılığında doğrudan havaalanına götüreceği konusunu önceden ayarlayın.

Travel Anxiety

5.Bavulu Kapatmayı Son Dakikaya Beklemeyin

Herhangi bir şeyi son dakikaya bırakmak, stresli hissetmenize neden olur. Önceden hazırlanmışsanız, o korkunç ‘bir şey mi unuttum’ hissi hafifler ve bir şeyi gerçekten unutmuş olma olasılığınız daha düşüktür. Bazen, ne kadar hazırlıklı olursanız olun, bir şeyleri unutmuş olabilirsiniz. İnsanlık hali.

Ve son olarak… endişenizi kabul edin

Yolculuğunuz için çok iyi hazırlanabilirsiniz ve yine de endişeli hissedebilirsiniz, sorun değil! Endişeli hissetmemeye çalışmak, ironik bir şekilde endişeyi daha da kötüleştirebilir, bu yüzden onunla savaşmayın, ustalaşın.

Onu ezici bir gelgit dalgasından, yönetilebilir sessiz bir vızıltıya nasıl indireceğinizi öğrenmek, başlı başına büyük bir kazançtır ve seyahat öncesi kaygı yaşamanıza rağmen bunun sizi seyahat etmekten alıkoymasına izin vermeyeceğinizin kanıtıdır.

İyi yolculuklar!

Kaynak: https://www.jayride.com/blog/travel-tips/pre-travel-anxiety-what-it-is-and-how-to-cope/

aysaa

Related Posts

Farklı Yolların Ortak Noktası: Yol-Kat’ın Arkasındaki Güçlü Kadınlar

Farklı Yolların Ortak Noktası: Yol-Kat’ın Arkasındaki Güçlü Kadınlar

Hollanda’da Sağlık Sigortası

Hollanda’da Sağlık Sigortası

Doğum mu Ölüm mü

Doğum mu Ölüm mü

Hollanda’da Spiritüel Danışmanlık

Hollanda’da Spiritüel Danışmanlık

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

İlginizi çekebilir

Dil secenekleri

Tags