Hollanda’da Kiralık Oda Nasıl Bulabilirim ?

Hollanda’da Kiralık Oda Nasıl Bulabilirim ?

Hollanda’ya taşındığımız zaman; sene 2017, ev bulmak kolaydı. Büyük göç henüz başlamamıştı. Fakat şu günlerde ev fiyatları inanılmazdı arttı ve artmaya devam ediyor. Eindhoven merkez, adete bir Ağaoğlu inşaat sahası. Nüfus artıyor, ev ve oda bulmak gittikçe zorlaşıyor. Özellikle son zamanlarda Facebook’da birçok mesaj görüyorum; “kızım (TU/e) Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’nden kabul aldı, fakat kiralık oda bulamıyoruz.”diye.

Ben de göçmen bir ana ve üniversiteyi ailesinden uzakta okumuş eski bir öğrenci olarak Hollanda’da Kiralık Odaların yer aldığı web sitelerini gözü yaşlı 🙂 analar ve babalar için listeledim.

Kiralık Oda Bulabileceğiniz Web Siteleri

ROOM

Sizinle birlikte düşünen ve yanınızda duran bir platform. Öğrenci konut şirketi DUWO‘nun bir girişimi ve Ocak 2019’dan itibaren İdealis de katıldı. Konut şirketleri ile anlaşmalar yapıyor.

KAMERNET

18 yıldan fazla bir süredir Kamernet, Hollanda’daki en büyük konut kiralama platformalarından biri. Her gün yüzlerce yeni kiralık oda Kamernet’e yükleniyor. Oda kiralamasıyla ilgili ipuçlar, tavsiyeler ve kiralama sözleşmesi örnekleri de bulabilirsiniz.

RENTOLA

Rentola’da kiracılar ve ev sahipleri arasındaki iletişimi kolaylaştırarak birbirimizi bulmayı kolaylaştırıyor.Geniş fiyat aralığında ev veya oda bulabilirsiniz. Ülkenin her yerinde kiralık odalar ve daireler var.

KAMERTJE

Hollanda’nın birçok şehrinde kolaylıkla oda bulabileceğiniz bir site.

HUURPORTAAL

Rental Portal, Hollanda genelinde kiralık mülkler için bir ‘Arama Motoru’dur. Tek ihtiyacınız olan Huurportaal.nl’de bir hesap açmak. Arama temsilcisine konum, yatak odaları ve fiyat ile ilgili tercihlerinizi söyleyin. Ardından, tercihlerinize göre yeni bir kiralık oda çevrimiçi olduğunda e-posta ile bir bildirim alacaksınız.

DIRECTWONEN

Amsterdam, Utrecht, Rotterdam ve Den Haag’da 30 yılı aşkın süredir hizmet veriyor.

student’s room

ONLYEXPATS

Sadece göçmen uluslararası öğrenci pazarına odaklanır. Fiyatlar değişiklik gösterir, ancak birçok farklı şehirde her zaman müsait oda bulabilirsiniz.

THESTUDENTHOTEL

Eindhoven News’in toplantılarını buranın toplantı salonunda yapıyorduk. Gördüğüm kadarıyla çok temiz bir yer. Pek çok göçmen öğrencinin tercih ettiği bir yer.

ROOMING

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Maastricht, Groningen, Almere, Leiden, Hilversum ve Arnhem gibi şehirlerde uygun odalar, evler, kiralık alan, stüdyolar veya daireler bulabilirsiniz.

Sadece web siteleri değil,Facebook gruplarında da kiralık oda ilanı yayınlanıyor.

https://www.facebook.com/groups/405276586256037/?fref=mentions

Ps: Hollanda’da oda kiralamadan önce, sözleşmeyi dikkatlice okumayı unutmayın!

aysaa

Related Posts

Farklı Yolların Ortak Noktası: Yol-Kat’ın Arkasındaki Güçlü Kadınlar

Farklı Yolların Ortak Noktası: Yol-Kat’ın Arkasındaki Güçlü Kadınlar

Kanserle Dans: Ebru Janssens Kayan’ın İlham Veren İyileşme Yolculuğu

Kanserle Dans: Ebru Janssens Kayan’ın İlham Veren İyileşme Yolculuğu

Azim, Çaba ve Başarının Hikayesi

Azim, Çaba ve Başarının Hikayesi

Cito ve IEP Arasındaki Fark: Eğitimde Bireyselleştirmenin Gücü

Cito ve IEP Arasındaki Fark: Eğitimde Bireyselleştirmenin Gücü

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

İlginizi çekebilir

Dil secenekleri

Tags