Eindhoven’da En İyi 5 Kafe

Eindhoven’da En İyi 5 Kafe

Türkler için çayın, Almanlar için biranın, Hollandalılar için de kahvenin yeri çok ayrı. Hollanda’da, kahve tüketimi kişi başına 531 gram yani yaklaşık 4 bardaktan fazla.

https://www.rivm.nl/

Henüz Türk kahvesi içebileceğim bir yer bulamadım fakat diğer kahveleri içmek için Eindhoven’da tercih ettiğim en iyi 5 kahve mekanını yazdım.

1. Lucifer Coffee Roasters #slavefreecoffee

Emek sömürü olmayan kahve kullandıkları için kalbimin ilk sırasına yerleşen bir kafe. Pek çok kahve seçeneği var. Kafenin kendine özgü bir tarzı ve kişiliği var.

Lucifer Coffee Roasters BAR kleine berg 47
Lucifer cafe

2. BEAN BROTHERS

Bergstraat’ta sevimli küçük bir kafe. Bu kafe, sadece cuma, cumartesi ve pazar günleri açık. Baristo atölyeleri de düzenleniyor. Web sitesinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

3. Anne&Max

Eindhoven’ın tam merkezinde, hatta Lucifer cafeden düz devam edince sol tarafınızda kalacak :). Yiyeceklerin çoğunda ‘organic’ etiketi var, lezzetli kekleri var. Diğer kafelere göre biraz daha büyük, 2 katlı bir kafe.

Kalabalık arkadaş toplantılarınızda burayı tercih edebilirsiniz. Tabii sosyal mesafe kurallarına uyarak. Arkadaş buluşmalarımızı, coronadan önce ve sonra diye ayırabiliriz. Ayrıca Hollanda’da pek çok şubesi var. Sadece kafe değil restoran bölümü de var.

4.  COFFEELAB

Coffe Lab’ın Hollanda’da pek çok şubesi var. Eindhoven’daki yeri istasyonun hemen yanında. Ben genelde güzel havalarda bu kafeyi tercih ediyorum. Dışarıda oturma alanlarını seviyorum. Sandalye yerine kasalar, farklı tasarım oturma yerleri var. Kafenin içi de yazı yazmak ve çalışmak için ideal.

5. Coffeelovers Van Piere

Coffeelovers Van Piere, adını taşıyan kitapçıda yer alan sevimli, sıcak bir kafe. Buranın en sevdiğim kısmı kitapçı dükkanının içinde yer alması. Özellikle çocukla birlikte gidilebilecek keyifli bir mekan. Kütüphaneden sonra çocukların en sevdiği yer diyebilirim. Onlar sıcak (çocuk sıcaklığı :)) çikolatalarını içer ve eğlenceli kitap oyun alanında takılırken, siz de rahat rahat kahvenizi yudumlayabilirsiniz. (Mükemmel Annelik Beni Teğet Geçti kimin kitabıydı :)) Eindhoven’da kahve ve kitapların tadını çıkarabileceğiniz sıcak bir yerdir.

Şu sıralar Hollanda’da korona vaka sayılarında inanılmaz bir artış oldu. Başbakan Rutte, sayılar kontrol altına alınamazsa kafe, bar ve restorantların kapanabileceğini söyledi.

Daha iki hafta önceye kadar maske takanlara garip gözlerle bakılıyordu. Hatta hasta değilseniz lüften takmayın diyorlardı. Şu an maskenin önemi anlaşıldı.

Herkes gibi, benim de dileğim korona virüsünden bir an önce kurtulabilmek. Arkadaşlarıma sımsıkı sarılmak ve istediğim kafede gönül rahatlığıyla takılmak.


aysaa

Related Posts

Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

İlginizi çekebilir

Dil secenekleri

Tags