İngilizce Öğrenmek İçin 5 Mobil Uygulama

İngilizce Öğrenmek İçin 5 Mobil Uygulama

İngilizce bilmek, Hollanda’da çok uluslu bir şirkette iyi bir iş bulma şansınızı artırır. Aynı zamanda iletişim, medya ve internet dilidir, bu yüzden İngilizce öğrenmek sosyalleşmek ve iş bulmak için çok önemlidir. İngilizce öğrenirken en çok kullandığım 5 mobil uygulamayı ve favori youtube videolarımı  yazdım.  

80’lerin sonunda 90’ların başında çocuk olanların İngilizce ile tanışma hikayesine hep birlikte bir göz atalım. Haydi kısa bir zaman yolculuğuna çıkalım.

Türkiye’de o dönemin popüler şarkıcılarından Ümit Besen, “I love you” şarkısı ile pek çok insanı İngilizce soru cümlesi ve If Clauses kalıbıyla tanıştırmıştır :).

” I love you I love you
Do you love me?
Yes i do
If you want me tell me tell me
If you want me kiss me kiss me

Ümit Besen -I love you

Sevtap Parman’dan Que Sera Sera şarkısıyla İngilizce’yi rast makamından nasıl okuyacağımızı öğrendik.

Şarkının orjinal halini merak edenler

İngilizce Yeterlilik Endeksi (English Proficiency Index)’nin yaptığı anket sonucu, Hollanda İngilizceyi en iyi konuşan dünya ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor. Yani bu da demek oluyor ki Hollandaca öğrenmeseniz de Hollanda’da hayatınızı rahatça devam ettirebilirsiniz. Öğrenmeyin demiyorum, hobi olarak yine öğrenin. Şaka bir yana, Hollandaca da sosyalleşmek ve çocuğunuzun okuluyla alakalı şeyleri halledebilmek,ödevlerine yardımcı olmak hatta karnesini okuyup anlamak için çok önemli bir araç.

Bu arada Türkiye, İngilizce Yeterlilik Endeksi’nde toplam 100 ülke arasında maalesef 79’uncu sırada. Bu yazımı 79’uncu sırayı oluşturanlara ithafen yazdım. Lisede Almanca bölümünde okuduğum için İngilizce’yle olan ilişkim hiç iyi değildi. Dile olan olağanüstü yeteneğimi (!) de göz önünde bulundurursak tam anlamıyla fiyasko diyebiliriz. Fakat Eindhoven’a göç ettikten sonra ilişkimiz düzelmeye basladi. Sevgili öğretmenim Laura’nın da emeği büyük. 

 

Film replikleriyle öğreniyorsunuz
İngiliz İngilizcesi Pronunciation kısmı favorim
Film replikleriyle öğretiyor
Önce kulaklar doysun

Trt’de ingilizce dersleri veren Prof. Dr. Zülal Balpınar ve Michael Smith ikilisini de sevgiyle anıyoruz.

Speaking

“İngilizcede shadowinggölgeleme– yani birini gölgesi gibi takip etme, yaptıklarını birebir tekrar etme (ve bu yolla öğrenme)- diye bilinen İngilizce sözlü tekrar alıştırmasıdır. Duyulan İngilizce sözlerin ve sözcüklerin aynı anda yüksek sesle tekrarlandığı bu alıştırmalar, İngilizce telaffuzunuzu, tonlamanızı ve genel olarak İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirmeye yardımcı olur. Kaynak

Shadowing tekniğinde yapılmaması gerekenler 🙂

Bu youtube kanalında ise, gündelik hayatta sık kullanılan phrasal verb örnekleri var.

Siz de bu uygulamaları kullanarak, İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Boş zamanlarınızda yeni kelimeler öğrenerek, İngilizceyi daha akıcı ve hızlı bir şekilde konuşabilirsiniz.

aysaa

Related Posts

Sinter vs Santa

Sinter vs Santa

Hollanda Eğitim Sistemi Nasıl ?

Hollanda Eğitim Sistemi Nasıl ?

Hollanda’da Mühendis Olarak Çalışmak

Hollanda’da Mühendis Olarak Çalışmak

2021 Hollanda Vatandaşlık Şartları

2021 Hollanda Vatandaşlık Şartları

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

İlginizi çekebilir

Dil secenekleri

Tags