ÇOCUĞUMU HANGİ PARKA GÖTÜRSEM ?

ÇOCUĞUMU HANGİ PARKA GÖTÜRSEM ?

ÇOCUĞUMU HANGİ PARKA GÖTÜRSEM ?

İstanbul’da bizim sokakta güzel bir park vardı ama genelde gençler burayı içki içmek, çekirdek çitletmek ve kaydırağın kuytusunda oynaşmak için kullanırlardı. Parka gitmeden önce yanımıza ıslak mendil, poşet almamız şart olmuştu. Eindhoven’ da ise elimizi kolumuzu sallayarak parka gidebiliyoruz. (Güzel ülkemde mutlaka temiz park vardır ama 7 yıllık İstanbul hayatımda pek denk gelmedim)

5 yaşında bir kızım var ve en sevdiği şey oyun parkları. Hollanda (Eindhoven) çocuklar için çok güzel bir ülke. iki sokak arasında mutlaka park var ve korkusuzca oyun oynayabiliyorlar.

Genelde onlar korkmuyor zaten biz anneler korkuyoruz. Ya araba hızlı geçerse, ya kaçırırlarsa, ya köpek ısırsa …………. Buraya taşınınca şunu anladım ki kendimizi ne kadar çok strese sokuyormuşuz. Bu ülkede çocuklar özgür, sokakta rahatça oyun oynuyorlar, bisiklet ile okula gidiyorlar.

Facebook’ta bir ara çok popüler olan en mutlu çocuklar Hollanda’da videosunu izlemişsinizdir mutlaka.

Çocukların zeka ve beden gelişimi için büyük parklar yapmışlar. Kızımla sık sık bu parklara gidiyoruz. Pek çok park var ama bizim şimdilik keşfettiklerimiz bunlar. Keşfettikçe paylaşmaya devam edeceğim.

SPEELTUİN PHILIPSDORP

Büyük bir alana kurulmuş, farklı, eğlenceli pek çok oyuncak var. Küçük bir havuz var. (bebeklerin ayak bileğine gelecek kadar su) Biz genelde hafta sonları piknik çantamızı hazırlayıp gidiyoruz. İçeride küçük bir kafesi var. Masa sandalye alıp, alanda istediğiniz yere oturabiliyorsunuz. Giriş ücretsiz. İnternet sitesine de nasıl bir yermiş diye göz atabilirsiniz.

https://www.speeltuinphilipsdorp.nl/

SPEELPARK DE SPLİNTER

Henri Dunantpark’ın (burası bizim favorimiz) yanında harika bir oyun parkı. Koskoca bir alana yayılmış içinde büyük bir havuz var. Giderken çocuğunuza mayo ve havlu almayı unutmayın. Okul başlamadan önce burada çocuklar için eğlenceli festivaller yapıyorlar. Giriş Ücreti 1.5 Euro gibi komik bir meblağ. Her şey çocuklar için. Yanınıza piknik çantanızı almayı unutmayın. İçeride mısır, patates, dondurma ve içecek satılıyor. Daha detaylı bilgi için;

https://www.speelparkdesplinter.nl/

Balloring

İstanbul’da bazı alışveriş merkezlerinin içinde olan oyun alanlarına benziyor. Çok büyük bir oyun alanı değil. Hafta sonları çok kalabalık oluyor. Doğum günü kutlamak için eğlenceli bir mekan. Ebeveynler için büyük koltuklar var. Siz rahat rahat çalışırken, çocuğunuz da güvenli bir şekilde oyun oynayabilir. Kafeteryasında ki ev yapımı elmalı tartı tavsiye ederim çok lezzetli .

https://www.ballorig.nl/

 

 

 

aysaa

Related Posts

Sinter vs Santa

Sinter vs Santa

Hollanda Eğitim Sistemi Nasıl ?

Hollanda Eğitim Sistemi Nasıl ?

Hollanda’da Mühendis Olarak Çalışmak

Hollanda’da Mühendis Olarak Çalışmak

2021 Hollanda Vatandaşlık Şartları

2021 Hollanda Vatandaşlık Şartları

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

İlginizi çekebilir

Dil secenekleri

Tags