Bit Pazarına Nur Yağmış !!!

Bit Pazarına Nur Yağmış !!!

Oldum olası eski eşyaları  yenilerinden daha çok severim. Eski ve özel bir ürün bulma, hikayesi ya da tarihi olan bir ürüne sahip olma ve vintage ürünler bulma heyecanı ile alışverişe başlarım.

Yaşanmışlık ruhu, bana huzur verici geliyor. İzmir’de teyzemin sık sık gittiği bir eskicisi vardı. Küçücük bir dükkandı; eski danteller, kıyafetler, tabaklar neler neler alırdık. İstanbul’da pek eskici bilmem, antikacıları bilirim ama onlardan da alışveriş etmek yürek ister 🙂

Hollanda’da 2. el eşya satın alma çok yaygın. Facebook‘ta bile satış yapılan bir sürü sayfa var; kıyafet, oyuncak, bebek arabası, mutfak eşyaları. Ben de kızımın giymediği kıyafetleri Marktplaats’dan satmıştım.

Keşke Türkiye’de de daha çok  2. el satış yapan dükkanlar olsa. Belki tüketim çılgınlığı önünde bir bariyer oluşturur. Satın aldığımız oyuncaklara, çocuklar 20 dk içinde doymuş oluyor.(süre çocuğunuzun ilgisine göre değişebiliyor :)) Eindhoven’da, ikinci el satış yapan dükkanlardan oyuncak almaya başladım. Yıkanabilir bir oyunak ise hemen makineye atıyorum, yıkanmayan oyuncakları da dezenfektan sprey ile temizliyorum.

Türkiye’deyken yurt dışında yaşayan insanların bloglarını takip ediyordum en sevdiklerim arasında deli-anne.com vardı. Onun ikinci el dükkanlardan aldıklarını görür, iç geçirirdim. Hollanda’ya taşındıktan hemen sonra araştırmacı gazeteci kişiliğim ve ben 2. el eşya satan dükkanları araştırmaya başladık.

Eindhoven’da sevdiğim ikinci el eşya satan dükkanları yazdım. İkinci el eşya, satın almayı seviyorsanız, bu dükkanlarda ilginizi çeken bir şeyler mutlaka bulabilirsiniz.

Mağazaların,web sitelerine göz atabilirsiniz, bazı ürünlerin fotoğraflarını görebilirsiniz.

PS: Dükkanların, açılış ve kapanış saatlerini kontrol etmeden evden çıkmayın 🙂

De Grootste Bazaar :  http://www.degrootstebazaar.nl/

fd6fb97f-0c92-47e6-af85-adc1f64f20e8

bddf84e8-be1d-41b8-8d9f-f28010ace9a3.jpg
Het Goed ‘in içinde üst katta çok sevimli bir cafesi var

ca514d2f-3db0-4756-b728-f4a44884f3e3.jpg

Bu dükkanlar arasında en favori dükkanım sorulursa, cevabım: Kringloopwinkel Het Goed. Kafamızdaki eskici ya da ikinci el dükkan imajından biraz daha farklı. İçerisi mis gibi kokuyor, kıyafetler renklerine ve bedenlerine göre ayrılmış. Tüm eşyalar temiz ve düzenli. Dükkanın alt kattında büyük bir kütüphane var. Kızım ve kendim için çok uygun fiyata pek çok kitap aldım. Üst katında ise mobilya, lamba, çerçeve ve ev tekstil ürünleri bulunuyor.

İkinci el dükkanlar bende zamanda yolculuk hissi yaratıyor.

Şimdiden iyi eğlenceler.

aysaa

Related Posts

Sinter vs Santa

Sinter vs Santa

Hollanda Eğitim Sistemi Nasıl ?

Hollanda Eğitim Sistemi Nasıl ?

Hollanda’da Mühendis Olarak Çalışmak

Hollanda’da Mühendis Olarak Çalışmak

2021 Hollanda Vatandaşlık Şartları

2021 Hollanda Vatandaşlık Şartları

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

İlginizi çekebilir

Dil secenekleri

Tags