Beyim Göçü Günlükleri

Beyim Göçü Günlükleri

Kısa bir hayat hikayesiyle başlayayım. İzmir Karşıyaka’da doğdum. İzmir’de devam eden eğitim hayatıma Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde devam ettim ve okurken eşimle tanıştım yaş (18) 🙂 O mühendislik fakültesini bitirdi, ben de basın yayın bölümününü bitirdim.

Okul bittikten 1 sene sonra evlendik ve İstanbul’da yaşamaya başladık. İstanbul’da 7 yıl yaşadıktan sonra eşime gelen iş teklifiyle Hollanda’ya taşınmaya karar verdik. Bu karar tabii ki hemen olmadı, çok düşündük  Türkiye’yi bırakmak, yeni bir hayat, yeni bir dil. Hollanda’nın resmi dili Felemenkçe. Almancaya kaba dil diyenler Hollanda’ya hiç gelmesin 🙂

Bir kızımız var. O, nasıl alışacak diye düşünürken kendimizi Hollanda’da ev ararken bulduk. Eşyalı mı yoksa eşyasız bir eve mi taşınmalı? Eşyasız ev olursa eşyaları ne yapacağız derken, yavaş yavaş eşyaları satmaya başlayayık. Eşe dosta  haber saldık, LetGo’da paylaştım ve eşyalar satılmaya başladı. (Şirket, eşyaları ücretsiz taşıyordu fakat ben çok eşya götürmek istemedim) ve büyük gün geldi çattı. Nakliye firmasıyla eşyalar bizden önce yola çıktı. Sonra da biz düştük yollara, önce Amsterdam’a geldik oradan da trenle Eindhoven’a.

move-2481718_1280

Önce evi bulmamız gerekiyordu, eşimin işinde bize yardımcı olacak bir asistan ile ev aramaya başladık. Eşyalarımız gelene kadar otelde kalmamız gerekiyordu. İki hafta otelde kaldık, bu süre boyunca sürekli funda, pararius, househunting.nl sitelerinden ev aradık.

İstanbul’da apartmanda yaşadığımız için bahçeli olsun yeşile dokunalım, beyimle bahçede Türk Kahve keyfisi yapalım…

Hayaller ve hayatlar mı olacak gene derken, gerçekten de istediğimiz gibi bir ev bulduk. Evimiz 3 katlı, yeni bir bina. Tipik Avrupa evleri gibi üçgen çatılı değil. Üçgen çatılı evler genelde eski evler. Bizim tuttuğumuz ev merkeze biraz uzak, uzak dediysek otobüs ile çarşıya 15 dk. (Bizim gibi İstanbul çocuğuna vız gelir tırıs gider bu uzaklık. Kızımın okuluna yakın diye bu evi seçtik. Hollanda da okul macerası yazısını bir sonra ki yazıda  bulabilirsiniz.

Eindhoven biraz fazla göç alan bir bölge olduğu için pek çok Hintli, Pakistanlı, Çinli var. Bizim yan komşumuz Çinli diğer komşumuz İrlandalı. Herkes birbirinden farklı. Farklılık  kaos yaratmıyor,  kültür çeşitliliği sunuyor.

Let me start with a short life story. I was born in Karşıyaka, İzmir. I continued my education in İzmir at Anadolu University Faculty of Communication in Eskişehir and met my wife while I was studying (18) 🙂 She graduated from engineering faculty and I graduated from press department.

We got married 1 year after the school ended and we started living in Istanbul. After living in Istanbul for 7 years, we decided to move to the Netherlands with a job offer from my husband. This decision obviously did not happen immediately, so we thought we leave Turkey, a new life, a new language. The official language of the Netherlands is Dutch. Those who call German rough language should never come to the Netherlands 🙂

We have a daughter. Thinking about how he would get used to it, we found ourselves searching for houses in the Netherlands. Should I move to a furnished or unfurnished house? If we say what we will do with the unfurnished house, we will slowly start selling the items. We released news to friends, I shared it at LetGo and the items started to be sold. (The company was carrying the goods for free but I didn’t want to take much goods) and the big day came. The transport company and the goods left before us. Then we fell down the roads, first came to Amsterdam and then by train to Eindhoven.

First we had to find the house, we started looking for an assistant to help us with my husband’s job. We were supposed to stay at the hotel until our stuff arrived. We stayed at the hotel for two weeks, during this time we constantly searched the house from the sites of funda, pararius, househunting.nl.

Since we live in Istanbul, let’s touch the green garden, let’s enjoy Turkish Coffee in the garden with my brain …

When we say that there will be dreams and lives again, we found a house that we really want. Our house is a 3-storey, new building. It is not like typical European houses with a triangular roof. Houses with triangular roofs are usually old houses. Our house is a little far from the center, away from the bazaar 15 min. We like this house because we are close to my daughter’s school. You can find the school adventure article in the next article.

There are many Indian, Pakistani and Chinese people because Eindhoven is a region that receives a bit of immigration. Our neighbour is Chinese, our neighbour is Irish. Everybody’s different. Diversity does not create chaos, it offers a diversity of culture.

aysaa

Related Posts

Sinter vs Santa

Sinter vs Santa

Hollanda Eğitim Sistemi Nasıl ?

Hollanda Eğitim Sistemi Nasıl ?

Hollanda’da Mühendis Olarak Çalışmak

Hollanda’da Mühendis Olarak Çalışmak

2021 Hollanda Vatandaşlık Şartları

2021 Hollanda Vatandaşlık Şartları

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

İlginizi çekebilir

Dil secenekleri

Tags